Sajtos aprósütemény

2014. november 14. - Gyenis Katalin

Ezt a receptet egy nagyon régi szakácskönyvben találtam, egy kicsit alakítva rajta, íme az eredmény.

1510949_1414561302117386_1248463559_n.jpg

Hozzávalók:
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
14 dkg margarin
1 tojás
2 tk
2 ek tejföl
reszelt sajt

1 tojás a megkenéshez

A lisztet a sütőporral elkevered, aztán hozzáadod a margarint, amit elmorzsolsz a liszttel. Utána, mehet a többi bele, 1 tojás, só, tejföl, reszelt sajt. Omlós tészta keménységű, könnyen gyúrható tésztát kell készíteni. Ha túl ragacsos lenne, akkor még egy kis lisztet tegyél bele, vagy ha nagyon morzsolódna, akkor tejfölt.

Utána kinyújtod és bekened vékonyan tojással. A tetejére mehet még egy kis reszelt sajt, esetleg szezámmag. Rudakat vágunk belőle és kisütjük. Kb. két tepsi jön ki ebből az adagból.

Sütőben 160 fokon, kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr866896743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.