Sajtos aprósütemény

2014. november 14. - Gyenis Katalin

Ezt a receptet egy nagyon régi szakácskönyvben találtam, egy kicsit alakítva rajta, íme az eredmény.

1510949_1414561302117386_1248463559_n.jpg

Hozzávalók:
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
14 dkg margarin
1 tojás
2 tk
2 ek tejföl
reszelt sajt

1 tojás a megkenéshez

A lisztet a sütőporral elkevered, aztán hozzáadod a margarint, amit elmorzsolsz a liszttel. Utána, mehet a többi bele, 1 tojás, só, tejföl, reszelt sajt. Omlós tészta keménységű, könnyen gyúrható tésztát kell készíteni. Ha túl ragacsos lenne, akkor még egy kis lisztet tegyél bele, vagy ha nagyon morzsolódna, akkor tejfölt.

Utána kinyújtod és bekened vékonyan tojással. A tetejére mehet még egy kis reszelt sajt, esetleg szezámmag. Rudakat vágunk belőle és kisütjük. Kb. két tepsi jön ki ebből az adagból.

Sütőben 160 fokon, kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

 

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr716896743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.