Almás-gyömbéres keksz

2014. november 15. - Gyenis Katalin

A következő receptem nem csak finom, hanem még egészséges is, hiszen a lisztet lecsökkentettem és helyette zabpelyhet használtam.

10671236_1512662695640579_7489647639773065659_n.jpg

 

Hozzávalók:

150 g vaj
100 g nyírfacukor
1 tojás
100 g liszt
80 g zabpehely
1 ek őrölt gyömbér
¼ tk szódabikarbóna
2 kisebb vagy 1 nagyobb alma

A vajat és a cukrot kézi mixerrel felverjük, majd hozzáadjuk a tojást és tovább verjük, amíg világos színű lesz. Hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet , gyömbért, a szódabikarbónát, valamint a meghámozott, apróra vágott almát. Kézzel összedolgozzuk, kissé ragacsos tésztát kapunk. A kezünket bevizezzük és úgy kisebb kupacokat helyezzünk el a sütőpapírral kibélelt tepsin. A kupacokat, kissé szétlapítjuk. Hagyjunk helyet köztük, hogy ne ragadjanak össze a kekszek.

180 fokos sütőben, kb. 20-30 perc alatt készre sütjük

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr176898683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.