Almás-gyömbéres keksz

2014. november 15. - Gyenis Katalin

A következő receptem nem csak finom, hanem még egészséges is, hiszen a lisztet lecsökkentettem és helyette zabpelyhet használtam.

10671236_1512662695640579_7489647639773065659_n.jpg

 

Hozzávalók:

150 g vaj
100 g nyírfacukor
1 tojás
100 g liszt
80 g zabpehely
1 ek őrölt gyömbér
¼ tk szódabikarbóna
2 kisebb vagy 1 nagyobb alma

A vajat és a cukrot kézi mixerrel felverjük, majd hozzáadjuk a tojást és tovább verjük, amíg világos színű lesz. Hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet , gyömbért, a szódabikarbónát, valamint a meghámozott, apróra vágott almát. Kézzel összedolgozzuk, kissé ragacsos tésztát kapunk. A kezünket bevizezzük és úgy kisebb kupacokat helyezzünk el a sütőpapírral kibélelt tepsin. A kupacokat, kissé szétlapítjuk. Hagyjunk helyet köztük, hogy ne ragadjanak össze a kekszek.

180 fokos sütőben, kb. 20-30 perc alatt készre sütjük

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr696898683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.