Zebra torta

2014. november 19. - Gyenis Katalin

Imádom ezt a tortát, annyira mutatós és annyira finom. Az elkészítéséhez kell egy kis türelem, de tényleg csak egy kicsi.

1506893_1422412604665589_385465971_n.jpg

Hozzávalók:
500 g túró
325 g tejföl
100 g cukor

200 g liszt
4 tojás
1,5 dl étolaj
1 citrom leve

A túrót a tejföllel és a cukorral botmixerrel vagy késes darálóban krémesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, az olajt, a lisztet és a citrom levét, majd habverővel összekeverjük. A tésztát két részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk a cukrozatlan kakaóport. 24 cm-es kapcsos tortaformának az aljára teszünk sütőpapírt és a forma közepére egy nagyobb szedőkanálnyi sima tésztát teszünk. Ennek a közepére egy újabb kanálnyit teszünk a kakaós tésztából, majd ennek közepére ismét sima tésztát teszünk. Addig csináljuk ezt a műveletet míg el nem fogy a tészta. Ahogyan kanalazzuk a tészta szépen szétterül és így alakítja ki a zebramintát.
160 fokon, 50-55 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr526915983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.