Kakaós fahéjas csiga kelesztés nélkül

2014. november 27. - Gyenis Katalin

 Néha előfordul olyan, hogy valami gyorsat szeretnék készíteni, azonban nincs időm arra várni, amíg a tészta megkel. Ezért készítettem egy olyan kakaós csigát, amit nem kell keleszteni.

 

10603392_1497679717138877_2252056520801422382_n.jpg

 Hozzávalók:

300 g liszt
50 g olvasztott vaj
1 kk sütőpor
40 g nádcukor
1 dl tej

Töltelék:

20 g olvasztott vaj
4 ek nádcukor
Őrölt fahéj
Kakaópor

A tészta hozzávalóit kimérjük egy tálba, és kézzel összedolgozzuk. A tészta nagyon könnyen összeáll, puha és jól formázható lesz, de nem ragad. A tésztát lisztezett felületen kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. A fahéjat, kakaót és a cukrot összekeverjük, és ezt egyenletesen elterítjük a tésztán. A tésztát a rövidebb oldalán kezdve feltekerjük, majd fűrészes fogú késsel felszeleteljük.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr26936115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.