Biscotti al limone (Citromos keksz)

2015. január 05. - Gyenis Katalin

Egy kis Olaszország... eredeti olasz recept alapján készült finom keksz. Az olasz konyha nem csak a pizzáról és a spagettiről híres, hanem a kekszről is. Nagyon sokféle kekszet készítenek, a sóstól egészen az édesig, melyeket előszeretettel fogyasztanak, bor vagy akár kávé mellé. Az olasz konyha jelmondata, "gyorsan, finomat", ezért bátran ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy kis Olaszországot becsempészni a konyhába. Buon Appetito!

10915212_1548205238752991_6510484125679322382_n.jpg

 

500 g liszt

2 tojás

125 g citromos joghurt

1 citrom leve

125 g puha vaj

200 g cukor

1 csomag sütőpor

1 csipet só

 

Habverő segítségével keverjük krémesre a cukrot és a vajat. Majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a joghurtot, a fél citrom levét és egyesével a tojásokat. Egy másik tálban keverjük össze a sütőport a lisztet és a csipet sót. A lisztet apránként keverjük össze a joghurtos krémmel. Miután kész a tészta, töltsük habzsákba és sütőpapírral kibélelt tepsire nyomjunk kisebb darabokat. A tetejét szórjuk meg egy kis kristálycukorral, majd 170 fokra előmelegített sütőben süssük 20-30 percig.

Ez a keksz nagyon ízletes és sokáig eláll.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr207041089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.