Répatorta

Amilyen egyszerű torta, olyan nehéz jó receptet találni. Nagyon sokat keresgéltem és kísérleteztem, végül találtam egy receptet, amit egy kicsit átalakítottam és kisült belőle egy igazán finom répatorta.

sam_8680f.jpg

300 g liszt

fél tasak sütőpor

1/4 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál  őrölt fahéj

1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg

1/4 teáskanál reszelt szerecsendió

1 csipet só

4 tojás

335 ml napraforgó olaj

250 g cukor

150 g reszelt sárgarépa

140 g apróra vágott dió

2 evőkanál forró víz

 

Két tojást válasszunk szét, és a tojásfehérjéből verjünk kemény habot.

Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket és a sót. Egy másik tálban keverjük  össze a cukrot, az olajat, majd keverjük bele egyesével a 2 egész tojást és 2 tojássárgát. Ezután jöhet hozzá a dió és a sárgarépa. Miután jól összekevertük, akkor folyamatos keverés mellett fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket és a 2 evőkanál forró vizet. Ha ezzel megvagyunk akkor óvatosan keverjük bele a tojásfehérjét, ügyeljünk rá, hogy ne nagyon törjük össze. 

170 fokon (gázon 2 fokozaton) süssük kb. 1 órán keresztül. Félidőtől tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.

 

Sajtkrémhez keverjünk össze 175 g sótlan vajat 200 g krémsajttal és ízlés szerint cukorral. (én kb. 100 g cukrot tettem bele)