Répatorta

2015. január 19. - Gyenis Katalin

Amilyen egyszerű torta, olyan nehéz jó receptet találni. Nagyon sokat keresgéltem és kísérleteztem, végül találtam egy receptet, amit egy kicsit átalakítottam és kisült belőle egy igazán finom répatorta.

sam_8680f.jpg

300 g liszt

fél tasak sütőpor

1/4 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál  őrölt fahéj

1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg

1/4 teáskanál reszelt szerecsendió

1 csipet só

4 tojás

335 ml napraforgó olaj

250 g cukor

150 g reszelt sárgarépa

140 g apróra vágott dió

2 evőkanál forró víz

 

Két tojást válasszunk szét, és a tojásfehérjéből verjünk kemény habot.

Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket és a sót. Egy másik tálban keverjük  össze a cukrot, az olajat, majd keverjük bele egyesével a 2 egész tojást és 2 tojássárgát. Ezután jöhet hozzá a dió és a sárgarépa. Miután jól összekevertük, akkor folyamatos keverés mellett fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket és a 2 evőkanál forró vizet. Ha ezzel megvagyunk akkor óvatosan keverjük bele a tojásfehérjét, ügyeljünk rá, hogy ne nagyon törjük össze. 

170 fokon (gázon 2 fokozaton) süssük kb. 1 órán keresztül. Félidőtől tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.

 

Sajtkrémhez keverjünk össze 175 g sótlan vajat 200 g krémsajttal és ízlés szerint cukorral. (én kb. 100 g cukrot tettem bele)

 

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr147088033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.