Sós csokoládé

2015. június 21. - Gyenis Katalin

Tudtad, hogy a só és a csokoládé nagyon jól illik egymáshoz? Ugyanis a só még inkább előhozza a csokoládé ízét.

sam_0181f.jpg

4 tábla csokoládé (lehet étcsokoládé vagy tejcsokoládé is)

kb. 100 g vaj

sós mogyoró

A vajat és a csokit lassú tűzön megolvasztjuk. Mikor már megolvadt és fényes olvasztott csokoládét kaptunk belekeverjük a sós mogyorót. Egy szögletes tepsit sütőpapírral kibélelünk és ebbe öntjük a sós mogyorós csokoládét. Hűtőbe tesszük és kb. 2-3 óra után már szeletelhetjük.

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr407559150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ubu1 2015.06.22. 13:55:12

A sót sokan fűszerként ismerik. Pedig valójában ízfokozó. Így nem csoda, ha kiemeli valaminek az ízért, még ha történetesen csokoládéról is van szó.

KCicó 2016.02.25. 16:16:32

Egy megjegyzés: ilyenkor nem kell "megsózni" az egész csokit/sütit, hanem nagyobb sószemcséket elszórni benne. Így mikor néha a falattal a szánkba kerül érezni csak, nem lesz sós az egész süti (na az rossz).
Egy csokizós helyen ittam egyszer forró csokit ami egyszerűen sós volt.