Túrókrémes brownie torta

2015. október 17. - Gyenis Katalin

Kétféle süteményt párosítottam és egy csodálatos torta lett belőle.

sam_0531.jpg

Csokoládés tészta:

150 g vaj

150 g barna cukor /nádcukor

75 g kakaópor

150 g liszt

1tk sütőpor

4 tojás

1 tábla csokoládé

A vajat, a cukorral és a kakaóporral egy lábasban kis lángon megolvasztjuk. A tojásokat egy kicsit verjük fel. Miután a vajas keverék felolvadt egy kicsit hagyjuk hűlni, utána adjuk hozzá fokozatosan folyamatos keverés mellett a sütőporos lisztet és a tojásokat. A tésztába szórjunk bele egy tábla csokoládét majd egy kivajazott tortaformába öntjük a tésztát. Tegyük be a 170 fokos sütőbe kb. 10 percre, hogy egy kicsit átsüljön a tészta.

Túrókrém

250 g túró

200 g krémsajt

100 g cukor

2 ek liszt

2 csomag vaníliás cukor

1 tk vanília aroma

2 tojás

3 evőkanál tejföl

Ezeket összekeverjük és a félig megsült csokis tésztára öntjük, majd visszatesszük a sütőbe és tovább sütjük még kb. 30-40 percig.

Miután megsült teljesen hagyjuk kihűlni, csak utána tudjuk szeletelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr917979979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.