Mákos kocka

2016. február 16. - Gyenis Katalin

Gyors, finom, és teljesen lisztmentes.

sam_0862f.jpg

Hozzávalók:

5 tojás

90 g cukor

30 g porcukor

200 g darált mák

150 g pörkölt földimogyoró (darálva)

125 g vaj

Lekvár

Béleljünk ki egy szögletes tortaformát sütőpapírral.

Keverjük össze a mákot a földimogyoróval. A tojásokat válasszuk szét és a fehérjéből verjünk kemény habot, majd keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a 90 g cukrot. Egy másik tálban a vajat a porcukorral keverjük habosra. Majd utána adjuk hozzá a tojások sárgáját és folytassuk a keverést. Ezután következik a mákos keverék, végül pedig a tojáshab, amit fokozatosan nagyon óvatosan keverünk hozzá. Ezzel lazítjuk a keveréket. 

A tésztát tegyük a tortaformába és süssük 180 fokon 35-40 percig.

Miután elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, vágjuk ketté és kenjük meg bármilyen lekvárral.

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr848397014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.