Omlós kókuszos keksz

2016. március 23. - Gyenis Katalin

A legfinomabb és a legomlósabb keksz. Annyira egyszerű az elkészítése, hogy képtelenség elrontani.

sam_1020.jpg

 

Hozzávalók:

150 g liszt

100 g étcsokoládé

100 g vaj

70 g cukor

160 g kókuszreszelék

1 tojás

1 teáskanál sütőpor

csipet só

 

A vajat elektromos habverővel keverjük össze a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást és keverjük tovább. Fokozatosan keverjük bele a sóval, sütőporral és a kókusszal elkevert lisztet. Végül pedig keverjük bele a kis darabokra vágott csokoládét. Végül kézzel jól dolgozzuk össze és formáljunk belőle apró kis golyókat. Helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsire, kicsit lapítsuk el őket, aztán mehet is a sütőbe. 180 fokon 12 - 15 percig süssük.

Tartsuk be a sütési időt, mert ha tovább sütjük, akkor a keksz nagyon kiszáradhat!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr638519610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.