A legfinomabb fonott kalács

2016. április 22. - Gyenis Katalin

Ez az eddigi legfinomabb fonott kalács, amit valaha készítettem. Egyszerű az elkészítése, csak időigényes a kelesztés miatt. Ez azonban nem lehet akadálya annak, hogy egy nagyon finom kalács legyen az asztalon.

 sam_1147f.jpg

Hozzávalók:

340 g liszt

30 g cukor

34 g vaj

2 kisebb tojás + 1 tojás a kenéshez

1 tasak instant élesztő

4 g só

165 ml langyos tej

 

A hozzávalókat jól dolgozzuk össze és dagasszuk simára. Ezután hagyjuk kelni a tésztát, kb. 30 percig, majd ismét gyúrjuk át és hagyjuk tovább kelni kb. 30 percig. A tésztát osszuk négyfelé és sodorjuk meg a szálakat. Fonjuk össze a szálakat, végül hagyjuk pihenni 20 percig. Majd a végén plusz egy tojással kenjük le.

Előmelegített sütőben, 190 fokon, 25-30 perc alatt süssük készre.

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr968552448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.04.23. 22:23:10

Ennek a kelesztése is egyszerű. Egy briós tészta az ami időzabáló.

Tintus 2016.04.24. 21:34:38

Akkor 2+1 tojás kell????

Gyenis Katalin 2016.04.24. 21:35:45

Kedves Tintus! 2 + 1 tojás kell hozzá.