Diós rácsos sütemény

2016. április 26. - Gyenis Katalin

Egy szuper diós sütemény, amit könnyű elkészíteni és nagyon gyorsan fogy.

 sam_1160gg.jpg

 

Hozzávalók:

500 g liszt

200 g margarin

1 tasak sütőpor

1 tojás

100 g cukor

kb. 4 evőkanál tejföl

 

A liszthez keverjük a sütőport a cukort, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Végül hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk belőle. Egy kis részt tegyünk félre a tetejére, amivel majd rácsot készítünk.

Töltelék:

250 g darált dió

80 g cukor

3 tojásfehérje + tojássárgája a kenéshez

1 tasak vaníliás cukor

baracklekvár

A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a diót.

 

A tésztát a téglalap alakú tepsibe simítjuk, majd megkenjük ízlés szerint baracklekvárral, végül erre tesszük a diós tölteléket. A sütemény tetejére tésztából rácsot készítünk. A rácsokat lekenjük a maradék tojássárgával. Végül 180 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr608559022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.