Paradicsomos - fűszeres Lasagne (Házi tésztából)

2016. május 13. - Gyenis Katalin

Sokan azt hiszik, hogy egy házi tésztát nagyon nehéz és bonyolult elkészíteni. Pedig ennél egyszerűbb és finomabb nem is létezik.

sam_1312fff.jpg

Tészta hozzávalók:

300 g liszt

3 egész tojás

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, ha túlságosan száraz lenne, akkor egy kis vizet adjunk hozzá. A tésztát osszuk el  4 - 5 részre és nyújtsuk ki nagyon vékonyra.

Húsos ragu:

500 g darált pulyka / sertés hús

1 egész vöröshagyma

1 doboz sűrített paradicsom (500 ml)

2 dl víz

150 g reszelt trappista

só, bors, kakukkfű, oregánó, fokhagymakrém (ízlés szerint)

A hagymát apróra vágjuk, majd olajon, egy kis sóval üvegesre pirítjuk. A hagymához hozzáadjuk a darált húst egy kicsit lepirítjuk, majd utána fűszerezzük, felöntjük kb 2 dl vízzel, belekeverjük a sűrített paradicsomot és alacsony lángon kb. 10-15 percig főzzük.

Közben elkészítjük a besamel mártást:

60 g vaj

60 g liszt

800 ml tej

szerecsendió, só, bors.

Közepes lángon a lábosban felolvasztjuk a vajat, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. Kicsit lepirítjuk, de fontos, hogy ne barnuljon meg. Majd ezután több lépésben hozzáadjuk a tejet, úgy hogy közben ne hagyjuk abba a keverést. Sűrűre főzzük, végül sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

Most összeállítjuk a tésztát:

Egy tűzálló tálat / tepsit kicsit kikenünk olajjal. Erre helyezzük rá az első tésztát, úgy hogy teljesen ellepje a tepsi alját. Majd kenjük meg egy kis besamel mártással, majd húsos ragut tegyünk rá, végül ismét tésztával terítsük be. Ezt a folyamatot ismételjük addig, amíg vannak még hozzávalók. A tetejére tészta kerüljön, majd reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben 160 fokon kb. 40 percig sütjük.

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr518701856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán Szabó Pálinkás 2016.05.14. 10:37:14

Már készítettem ,de ez is egy jó recept !!!