Tönkölylisztes almás pite

2016. augusztus 26. - Gyenis Katalin

Egészséges almás pite, tönkölyliszttel és nyírfacukorral!

sam_1343s.jpg

Tészta:

400 g tönkölyliszt

100 g hajdinaliszt

4 db tojás

250 g margarin

1 csomag sütőpor

50 g nyírfacukor

1 csipetnyi só

A liszteket összekeverjük a sütőporral, a cukorral és a sóval, majd a margarinnal összemorzsoljuk. Belekeverjük a tojásokat és gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Majd tegyük egy fóliába és rakjuk hűtőbe 1 órára.

Töltelék:

1 kg hámozott alma

50 g darált dió

50 g nyírfacukor

1 citrom leve

2 teáskanál fahéj

Baracklekvár

A meghámozott almákat lereszeljük, beleöntjük 1 citromnak a levét, majd a cukorral, fahéjjal ízesítjük.

 

A tésztát két cipóra osztjuk, kinyújtjuk majd sütőpapírral bélelt téglalap alakú sütőformában tesszük az egyik tésztát. Megkenjük baracklekvárral majd erre helyezzük rá a tölteléket. Szórjuk meg darált dióval és tegyük rá a tészta másik felét. Szurkáljuk meg villával a tetejét és kenjük meg egy kis olvasztott vajjal.

Tegyük be sütőbe és 170 fokon süssük, kb. 45 percig.

Miután teljesen kihűlt utána tudjuk szeletelni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr5911654010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.