Könnyű pogácsa

2016. november 05. - Gyenis Katalin

Könnyen elkészíthető sajtos pogácsa, ami finom, puha és még melegen elfogy.

20161101_102544.jpg

Hozzávalók:

550 g liszt

400 g vaj

2 db tojás + 1 tojás a megkenéshez

1 csapott evőkanál só

2 teáskanál cukor

 

1,5 dl tej

2 dkg élesztő

1 teáskanál cukor

 

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk az 1 teáskanál cukrot. Majd hagyjuk, hogy felfusson.

A többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd a felfutott élesztőt is hozzáadjuk. Jól kidagasztjuk a tésztát, letakarjuk és kb. 1 órán keresztül, meleg helyen kelesztjük.

A megkelt tésztát kb. egy ujjnyira kinyújtjuk, majd a felületét éles késsel bevágjuk, végül a tetejét megkenjük tojással. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Ez kb. 20 perc.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr5411933213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.