Könnyű pogácsa

2016. november 05. - Gyenis Katalin

Könnyen elkészíthető sajtos pogácsa, ami finom, puha és még melegen elfogy.

20161101_102544.jpg

Hozzávalók:

550 g liszt

400 g vaj

2 db tojás + 1 tojás a megkenéshez

1 csapott evőkanál só

2 teáskanál cukor

 

1,5 dl tej

2 dkg élesztő

1 teáskanál cukor

 

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk az 1 teáskanál cukrot. Majd hagyjuk, hogy felfusson.

A többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd a felfutott élesztőt is hozzáadjuk. Jól kidagasztjuk a tésztát, letakarjuk és kb. 1 órán keresztül, meleg helyen kelesztjük.

A megkelt tésztát kb. egy ujjnyira kinyújtjuk, majd a felületét éles késsel bevágjuk, végül a tetejét megkenjük tojással. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Ez kb. 20 perc.

 

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1811933213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.