Pihe puha mézeskalács

2016. december 14. - Gyenis Katalin

Karácsony közeledtével egyre többen vagyunk úgy, hogy ismét megpróbálkozunk a mézeskalácsok sütésével. Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de nekem személy szerint mindig problémát okozott, hogy nem puhult meg a mézeskalács, vagy ízben nem volt túl jó. Most ennek azonban vége, mert sikerült elkészíteni a tökéletes, finom, puha mézeskalácsot. Az egyik titka, hogy a tésztát már előző este készítsük el és tegyük a hűtőbe pihenni.

 20161213_204922.jpg

Hozzávalók:

300 g vaj

300 g méz

250 g cukor

1 kg liszt

Fél tasak mézeskalács fűszerkeverék

2 teáskanál szódabikarbóna

3 db tojás

 

Egy kisebb lábasban elkezdjük melegíteni a mézet és a fűszereket, mikor a méz felforr lehúzzuk a tűzhelyről és beletesszük a vajat, hogy elolvadjon.

Egy másik tálban összekeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. Majd vegyünk elő egy nagyobb tálat, amelyben majd az összes hozzávalót össze fogjuk keverni. Ebben a tálban először is kézi robotgéppel habosra keverjük a cukrot és a tojásokat. Miután már eléggé krémes lett, folyamatos keverés mellett apránként keverjük bele a lisztet és a mézes keveréket.

Miután jól összekevertük egy nagyon ragacsos tésztát fogunk kapni, amelyet folpack fóliába tekerünk és egész éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap, ha kivesszük a hűtőből, akkor hagyjuk egy kis ideig szoba hőmérsékleten puhulni. Majd két vagy három részre osszuk és lisztezett deszkán nyújtsuk pár mm vastagságúakra. Szaggassuk tetszőleges formákkal.

180 fokra előmelegített sütőben 5-8 percig sütjük.

 

 

 

 

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr5712042985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.