Narancsos-mandulás csokoládétorta Karácsonyra

2016. december 18. - Gyenis Katalin

Karácsony tájékán nagyon sokan vannak úgy, hogy nincs idejük sütni. Ezért gondoltam megosztom veletek ezt az egyszerű receptet, amelyet úgy alakítottam, hogy ne kelljen sokat a konyhában tartózkodni és mégis egy csodálatos torta kerülhet a karácsonyi asztalra.

20161218_104910.jpg

130 g darált háztartási keksz

3 evőkanál kókuszreszelék

130 g vaj

1 evőkanál cukor

 

Krém:

300 g étcsokoládé

90 g vaj

1 narancs leve

2 dl félkeményre felvert habtejszín

4 tojássárga

csipetnyi só

1 teáskanál fahéj

1 teáskanál őrölt szerecsendió

80 g szeletelt mandula

 

Először a tészta alapot készítjük el, melyhez megolvasztjuk a vajat, amit hozzákeverünk a kekszhez és a cukorhoz. A masszát egy 21 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk és 200 fokon kb. 20 percig sütjük.

Krém:

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a vajjal, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a narancs levét a csipet sót, a fahéjat és a szerecsendiót. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat és jól elkeverjük. Miután alaposan elkevertük a tojássárgákat, beleöntjük a habtejszínt, végül a pirított mandulát. Keverjük tovább, hogy sima krémet kapjunk. Miután kész, beleöntjük a tortaformába és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr4812056323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.