Mákos-citromos sütemény

2017. január 08. - Gyenis Katalin

A legegyszerűbb mákos sütemény, amit valaha készítettem.

20170108_112559.jpg

Tészta:

200 g darált háztartási keksz

100 g cukor

240 g olvasztott vaj

80 g mandula (szeletelt vagy darált)

A hozzávalókat kézzel összekeverjük és egy sütőpapírral kibélelt (kb.23X33cm) tepsibe nyomkodjuk. Kb. 3 evőkanál morzsát tegyünk félre. Majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, amíg összeállítjuk a további hozzávalókat.

2 db felvert tojás

100 g cukor

80 g mák

2 citrom leve

20 g mandula (szeletelt vagy darált)

tetszés szerint meggy

A további hozzávalókat is összekeverjük és a tésztára helyezzük. A tetejére elszórjuk a maradék morzsát és mandulát, picit megnyomkodjuk és 180 fokos sütőbe helyezzük, ahol 40 percig sütjük. Amikor teljesen kihűlt és összeállt, akkor utána tudjuk szeletelni.

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr3112110109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.