Kókuszos álom

2017. január 24. - Gyenis Katalin

Aki szereti a kókuszt, annak ez a torta egy igazi mennyország lesz, amikor beleharap.

Elkészítése nem bonyolult, ezért bárki bátran nekiállhat. Nem fog csalódni!

20170124_151058.jpg

Piskóta:

150 g margarin

200 g cukor

150 g liszt

fél tasak sütőpor

1 kis doboz tejföl

4 nagyobb tojás

50 g kakaópor

vanília aroma

csipetnyi só

Az hozzávalókat robotgép (ha nincs akkor kézimixer) segítségével jól összekeverjük, hogy a sima tisztát kapjunk. A tésztát 21 cm-es kivajazott és lisztezett tortaformákba öntjük. 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Kókuszkrém:

5 dl tej

5 evőkanál liszt

200 g minőségi vaj

250 g porcukor

2 csomag vaníliás cukor

150 g kókuszreszelék

50 g kókuszreszelék díszítésnek

A tejet a liszttel sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Ha a főtt krém teljesen kihűlt, akkor hozzákeverjük a cukros vajhoz, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket. Krémesre keverjük és betesszük a hűtőbe pihenni kb. 30 percre.

A kihűlt tortát vágjuk ketté és kenjük meg a krémmel, helyezzük rá a tetejét és kívülről is kenjük meg a maradék krémmel. Szórjuk meg kókuszreszelékkel a tetejét és az oldalát, díszítsük reszelt csokoládéval.

A kész tortát helyezzük vissza a hűtőszekrénybe és kb. 2 óra múlva szelhető.

 20170124_150933f.jpg

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr7412150983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.