Kókuszos álom

2017. január 24. - Gyenis Katalin

Aki szereti a kókuszt, annak ez a torta egy igazi mennyország lesz, amikor beleharap.

Elkészítése nem bonyolult, ezért bárki bátran nekiállhat. Nem fog csalódni!

20170124_151058.jpg

Piskóta:

150 g margarin

200 g cukor

150 g liszt

fél tasak sütőpor

1 kis doboz tejföl

4 nagyobb tojás

50 g kakaópor

vanília aroma

csipetnyi só

Az hozzávalókat robotgép (ha nincs akkor kézimixer) segítségével jól összekeverjük, hogy a sima tisztát kapjunk. A tésztát 21 cm-es kivajazott és lisztezett tortaformákba öntjük. 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Kókuszkrém:

5 dl tej

5 evőkanál liszt

200 g minőségi vaj

250 g porcukor

2 csomag vaníliás cukor

150 g kókuszreszelék

50 g kókuszreszelék díszítésnek

A tejet a liszttel sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Ha a főtt krém teljesen kihűlt, akkor hozzákeverjük a cukros vajhoz, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket. Krémesre keverjük és betesszük a hűtőbe pihenni kb. 30 percre.

A kihűlt tortát vágjuk ketté és kenjük meg a krémmel, helyezzük rá a tetejét és kívülről is kenjük meg a maradék krémmel. Szórjuk meg kókuszreszelékkel a tetejét és az oldalát, díszítsük reszelt csokoládéval.

A kész tortát helyezzük vissza a hűtőszekrénybe és kb. 2 óra múlva szelhető.

 20170124_150933f.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr9612150983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.