Rusztikus keksz, frissítő citromkrémmel

2017. február 19. - Gyenis Katalin

Hamarosan itt a jó idő és ilyenkor már valami frissítőre vágyunk, ezért készítettem el ezt az egyszerű, finom édes, citromos sajtkrémmel töltött süteményeket.

20170218_212430.jpg

Hozzávalók:

90 g nyírfacukor

70 g puha vaj

100 g liszt

1 közepes tojás

50 g aprószemű zabpehely

1 tk fahéj

1 csomag sütőpor

 

Citromos krém:

100 g krémsajt

20 g porcukor

1 tk vaníliakivonat

1 citrom leve és héja

 

A kekszhez a vajat, a cukrot és tojást habosra keverjük.

Majd hozzákeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a fahéjat, és a sütőport.

Sütőpapírral bélelt tepsire, nagyobb távolságra egymástól diónyi gombócokat teszünk, majd ellapítjuk.

175 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük és ezzel ragasztjuk össze a kekszeket.

 

 

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1512272443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.