Legegyszerűbb krumplis pogácsa

2017. február 20. - Gyenis Katalin

Egyszerű elkészíteni és napokig puha marad, persze csak ha marad is belőle.

 20170123_210420.jpg

Hozzávalók

500 g főtt burgonya

70 ml tej

1 csipet cukor

1 tasak élesztő

250 g vaj

410 g búza finomliszt

1 db tojás + 1 db tojás a kenéshez

4 csapott teáskanál só

 

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és megfőzzük sós vízben. Majd hideg vízzel leöblítjük, áttörjük és hagyjuk hűlni. 

Miután teljesen kihűlt összekeverjük a többi hozzávalóvalóval. Jól bedagasztjuk és hagyjuk kelni 1 órán keresztül. A megkelt tésztát 2 cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük tojással és pogácsákat szaggatunk belőle. Majd ismét pihentetjük őket 10 percig, végül 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket 20-30 percre.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr212154687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.