Nagyon almás sütemény

2017. április 22. - Gyenis Katalin

Almás pitének indult, végül egy teljesen más sütemény lett belőle. Más, mert a tésztájában is van reszelt alma, amitől nagyon puha, lágy a tészta, valamint ezenkívül még kakaópor is került bele.

 

20170422_112307.jpg

Tészta hozzávalók:

220 g finom liszt

fél tasak sütőpor

80 g nyírfacukor

100 g margarin

3 tojás

1/2 dl tej

2 teáskanál kakaópor

1 teáskanál fahéj

1 db alma lereszelve

baracklekvár a megkenéshez

 

Tetejére:

2 db alma lereszelve

(aki szereti, az nyugodtan ízesítheti a lereszelt almákat, fahéjjal vagy akár darált diót is keverhet hozzá)

 

A tésztához az összes hozzávalót a leírtak szerinti sorrendben összekeverjük. Alaposan összedolgozzuk és a tepsibe simítjuk.

A tészta tetejét megkenjük baracklekvárral és ráhelyezzük a 2 db lereszelt almát.

180 fokon kb. 35-45 percig sütjük.

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr4112445397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.