Provence csokoládé torta

2017. május 03. - Gyenis Katalin

Nem is kell messzire utaznunk ahhoz, hogy Provence-ban érezzük magunkat, elég ha megsütjük ezt a puha, ölelő levendula illatú és ízű csokoládé tortát.

20170501_113017.jpg

Hozzávalók:

- 125 g étcsokoládé

- 125 g vaj

- 100 g kristálycukor

- 2 db tojás

- 75 g liszt

- egy csipet só

- 2 teáskanál vanília kivonat

- 4 szál levendula

A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral és a vanília kivonattal habosra elkeverjük, majd hozzáadjuk a kissé kihűlt olvasztott csokoládét. A levendula levelét nagyon apróra vágjuk és a csokis masszához keverjük. Keverés közben két részletben hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet.

Egy hosszúkás kenyérformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát.

170 fokon 30 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr7712473455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.