Provence csokoládé torta

2017. május 03. - Gyenis Katalin

Nem is kell messzire utaznunk ahhoz, hogy Provence-ban érezzük magunkat, elég ha megsütjük ezt a puha, ölelő levendula illatú és ízű csokoládé tortát.

20170501_113017.jpg

Hozzávalók:

- 125 g étcsokoládé

- 125 g vaj

- 100 g kristálycukor

- 2 db tojás

- 75 g liszt

- egy csipet só

- 2 teáskanál vanília kivonat

- 4 szál levendula

A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral és a vanília kivonattal habosra elkeverjük, majd hozzáadjuk a kissé kihűlt olvasztott csokoládét. A levendula levelét nagyon apróra vágjuk és a csokis masszához keverjük. Keverés közben két részletben hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet.

Egy hosszúkás kenyérformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát.

170 fokon 30 percig sütjük.

 

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr3812473455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.