Kalács csiga

2017. november 04. - Gyenis Katalin

A kalács sütést mindenkinek ki kell próbálnia egyszer. Most egy gyorsan elkészíthető receptet mutatok nektek, amivel feldobhatjátok a reggeleket és nem kell a pékségbe rohanni, hogy friss kalács legyen az asztalon.

sam_2638_1.jpg

Hozzávalók:

500 g liszt

1 bögre tej (én mandulatejet használtam)

200 g olvasztott vaj

1 csomag száraz élesztő

1 tojás + 1 tojássárga a megkenéshez

2 teáskanál só

2 evőkanál cukor

Egy nagy tálba keverjük össze a hozzávalókat (kissé ragacsos tésztát kell kapjunk), majd hagyjuk a tésztát kelni kb. 1 órán keresztül. Tetszőleges nagyságú tésztákat tépjünk le, majd formáljunk csigákat belőle és helyezzük el a tepsire. Így hagyjuk pihenné még kb. 30 percig, majd kenjük meg a tetejüket tojássárgával és süssük ki.

175 fokon kb. 30-35 percig süssük.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr5113174590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.