Kalács csiga

2017. november 04. - Gyenis Katalin

A kalács sütést mindenkinek ki kell próbálnia egyszer. Most egy gyorsan elkészíthető receptet mutatok nektek, amivel feldobhatjátok a reggeleket és nem kell a pékségbe rohanni, hogy friss kalács legyen az asztalon.

sam_2638_1.jpg

Hozzávalók:

500 g liszt

1 bögre tej (én mandulatejet használtam)

200 g olvasztott vaj

1 csomag száraz élesztő

1 tojás + 1 tojássárga a megkenéshez

2 teáskanál só

2 evőkanál cukor

Egy nagy tálba keverjük össze a hozzávalókat (kissé ragacsos tésztát kell kapjunk), majd hagyjuk a tésztát kelni kb. 1 órán keresztül. Tetszőleges nagyságú tésztákat tépjünk le, majd formáljunk csigákat belőle és helyezzük el a tepsire. Így hagyjuk pihenné még kb. 30 percig, majd kenjük meg a tetejüket tojássárgával és süssük ki.

175 fokon kb. 30-35 percig süssük.

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr413174590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.