Gluténmentes bohém almás kenyér

2017. november 08. - Gyenis Katalin

Az eddigi legjobb gluténmentes és vegetáriánus almás sütemény, amit valaha ettem és készítettem. Bátran fogyaszthatják gluténérzékenyek, hiszen rizsliszt és kölesliszt van benne, illetve a vegetáriánusok is, mert a tojás helyett chia magot használtam.

sam_2803_1.JPG

Hozzávalók:
kb. 8 nagyobb alma megpucolva
1 csésze mandula tej
3/4 csésze méz
1/4 csésze olvasztott kókuszzsír vagy extra szűz olívaolaj
1/4 csésze chia mag
1 evőkanál vanília kivonat

Száraz hozzávalók:

250 g kölesliszt (ha nincs, akkor 1 csésze kölest daráljunk le)
200 g rizsliszt
1 tasak sütőpor
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál tengeri só
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
teáskanál őrölt fahéj

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
6 db nagyobb megpucolt almát (kb.450 g) pépesítsünk össze (botmixer segítségével), majd adjuk hozzá a mandulatejet, mézet, olvasztott kókuszzsírt vagy olívaolajat, a chia magot és a vanília kivonatot. Ezeket jól keverjük össze.
Egy másik nagy tálba tegyük a száraz hozzávalókat, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az almás keveréket.
Öntsük a keveréket egy téglalap alakú, sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejére helyezzünk vékony szeletekre vágott almát, locsoljuk meg egy kis mézzel és 45 - 55 percig süssük aranybarnára.

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr3213196216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.