Sütőtökös aprósütemény

2017. november 13. - Gyenis Katalin

Mikor megérkezik a hideg évszak, és az esték már kezdenek nagyon hűvösek lenni, nálam ilyenkor érkezik meg a kedv a fűszeres sütemények készítéséhez. Imádom ezeket az estéket, mikor gyertyákat gyújtok, főzök egy forró teát és élvezzem a sütemény minden egyes falatját.

A következő receptem egy nagyon egyszerű sütőtökös recept, ami hihetetlenül puha és fűszeres. Akik megkóstolták azt mondták, hogy majdnem olyan, mint egy mézeskalács, csak sokkal puhább. (mondanom sem kell, hogy gyorsan el is fogyott). 

Ezért ezt a receptet ajánlom azoknak is, akik nagyon szeretik a (puha) mézeskalácsot.

  2017-11-12-14-45-12_1.jpg

Hozzávalók:

kb. 700 g sütőtök
400 g liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál fahéj
1 teáskanál gyömbér
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
200 g cukor
3/4 csésze növényi olaj kb. 200 ml
2 nagy tojás
1 teáskanál vanília kivonat

 

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő kb. 170 fokra. Először a sütőtököt vágjuk félbe, szedjük ki a magját és süssük meg, kb. fél óra alatt. Miután kész, hagyjuk hűlni. Ezután kanalazzuk ki a belsejét és tegyük félre.

Indulhat a süti készítése:

A tepsire helyezzünk sütőpapírt, hogy ne tapadjanak le a sütemények.

Egy tálba tegyük bele a lisztet, sót, szódabikarbonát, sütőport és a fűszereket (fahéj, gyömbér, szerecsendió), majd keverjük össze. Egy másik nagy tálba tegyük bele a cukrot, az olajat, a sütőtököt, majd ezeket egy habverő segítségével jól keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a tojásokat, a vanília kivonatot és folytassuk a keverést.

Miután összekevertünk mindent, szórjuk több részletbe bele (folyamatos keverés mellett) a lisztes keveréket.

A tésztát töltsük habzsákba és kis karikákat nyomjuk a tepsire, egymástól kissé távol. Ezeket süssük kb. 15 - 18 percig.

2017-11-12-20-08-24_1.jpg

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1113196222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.