Mézeskalács torta

2017. december 03. - Gyenis Katalin

Advent első vasárnapjával elkezdődött ismét a karácsonyi készülődés. Sok szeretettel küldöm nektek az idei év első karácsonyi torta receptjét. Idén nagyon népszerű lett a csupasz torta, sok helyen találkozhattunk ilyen stílusú tortákkal, ezért a karácsonyi tortám sem lehet más, mint egy csupasz mézeskalács torta.

20171203_103419.jpg

Száraz hozzávalók:

350 g liszt

250 g barna cukor

2 teáskanál őrölt gyömbér

2 teáskanál őrölt fahéj

1 teáskanál őrölt szegfűszeg

1 evőkanál sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

1/2 teáskanál só

Tipp: A fűszerek helyett (gyömbér, fahéj, szegfűszeg), akár használhatunk mézeskalács fűszerkeveréket is. Ebben az esetben 2 teáskanál szükséghez a tésztához.

 

3 nagy tojás

2 evőkanál méz

200 g margarin

200 ml tej

1 teáskanál vanília kivonat

1 narancs leve

3 evőkanál kandírozott gyömbér (elhagyható)

 

Díszítés: szeletelt mandula

 

Krém:

300 g krémsajt

1 teáskanál fahéj

400 g habtejszín

200 g porcukor

 

Elkészítés:

1. Melegítsük elő sütőt 170 fokra, és egy 21 cm-es tortaformát vajazunk és lisztezzünk ki

2. A száraz hozzávalókat tegyük egy nagyobb tálba és keverjük össze.

3. Adjuk hozzá a kockára vágott vajat és morzsoljuk össze a száraz hozzávalókkal

4. Majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat és keverjük jól össze

5. Adjuk hozzá a tejet, a vanília kivonatot, a mézet, a narancs levét és dolgozzuk simára a tésztát

6. Az elkészült tésztához adjuk hozzá a kandírozott gyömbéreket.

7. A tésztát  tegyük a tortaformába

8. Süssük 170 fokon 55-60 percig. Majd miután megsült a tészta, hagyjuk teljesen kihűlni csak utána vágjuk félbe és töltsük meg a krémmel.

9. A krém elkészítéséhez a habtejszínt a porcukorral verjük fel addig, míg a keverőt kivéve lágy csúcsokat nem kapunk

10. A krémsajtot habverővel keverjük össze, majd adjuk hozzá a fahéjat végül óvatosan keverjük bele a felvert habtejszínt. Ezt ne keverjük sokáig nehogy összeessen a hab.

11. Végül a kihűlt tortát a krémmel töltsük meg, díszítésként pedig mézeskalácsot, vagy habcsókokat is használhatunk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr4413400285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.