Kókuszos töltött kekszek

2017. december 12. - Gyenis Katalin

Ennek az aprócska kis keksznek az ötlete teljesen véletlenül született meg. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy recept, amit kipróbáltam és nem olyanra sikerült a sütemény, mint ahogyan az le volt írva. Ezért második nekifutásnak már átalakítottam a receptet és így született meg ez a csodálatos és finom aprócska kis keksz.

20171211_200911.jpg

Hozzávalók:

3 tojásfehérje

100 g cukor

1 teáskanál fahéj

1 evőkanál vanília aroma

50 g kókuszliszt

1 evőkanál kókuszreszelék

 

 

Krém:

200 g mascarpone

2 evőkanál kókusztej

50 g olvasztott csokoládé

 

Elkészítés:

A tojásfehérjét, a cukorral, a fahéjjal és a vanília kivonattal verjük kemény habbá. Ezután óvatosan keverjük bele a kókuszlisztet és a kókuszreszeléket. Egy nagyobb tepsire helyezzünk sütőpapírt, majd fogjunk egy kisebb pogácsaszaggatót, kanalazzunk a formába kb. 1 teáskanálnyi tésztát és vizes újjal nyomkodjuk le, végül óvatosan emeljük fel a szaggatót. Így kör alakú kis kekszeket kapunk.

Süssük kb. 15-25 percig 170 fokon. Figyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg.

A krémhez keverjük el a hozzávalókat, majd ezzel töltsük meg a kihűlt kekszeket.

Tegyük hűtőbe és hagyjuk min. 24 órán keresztül pihenni. Ekkora szépen összepuhulnak a kekszek.

 

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1213472777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.