Kókuszos töltött kekszek

2017. december 12. - Gyenis Katalin

Ennek az aprócska kis keksznek az ötlete teljesen véletlenül született meg. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy recept, amit kipróbáltam és nem olyanra sikerült a sütemény, mint ahogyan az le volt írva. Ezért második nekifutásnak már átalakítottam a receptet és így született meg ez a csodálatos és finom aprócska kis keksz.

20171211_200911.jpg

Hozzávalók:

3 tojásfehérje

100 g cukor

1 teáskanál fahéj

1 evőkanál vanília aroma

50 g kókuszliszt

1 evőkanál kókuszreszelék

 

 

Krém:

200 g mascarpone

2 evőkanál kókusztej

50 g olvasztott csokoládé

 

Elkészítés:

A tojásfehérjét, a cukorral, a fahéjjal és a vanília kivonattal verjük kemény habbá. Ezután óvatosan keverjük bele a kókuszlisztet és a kókuszreszeléket. Egy nagyobb tepsire helyezzünk sütőpapírt, majd fogjunk egy kisebb pogácsaszaggatót, kanalazzunk a formába kb. 1 teáskanálnyi tésztát és vizes újjal nyomkodjuk le, végül óvatosan emeljük fel a szaggatót. Így kör alakú kis kekszeket kapunk.

Süssük kb. 15-25 percig 170 fokon. Figyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg.

A krémhez keverjük el a hozzávalókat, majd ezzel töltsük meg a kihűlt kekszeket.

Tegyük hűtőbe és hagyjuk min. 24 órán keresztül pihenni. Ekkora szépen összepuhulnak a kekszek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr713472777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.