Gyömbéres sült puding

2017. december 20. - Gyenis Katalin

Számomra nem a bonyolult sütemények jelentik a karácsonyi asztal díszét, hanem az egyszerű, mutatós és finom sütemények. Ezért az alábbi sütemény kiváló példa arra, hogy kevés hozzávalóból, hogyan lehet csodálatos süteményt készíteni. 

sutemeny.jpg

 

Hozzávalók:

100 g finomliszt

fél teáskanál szódabikarbóna

2 teáskanál őrölt fahéj

1 teáskanál őrölt gyömbér

1/4 teáskanál szerecsendió

 

50 g olvasztott vaj

100 g cukor

1 nagy tojás

75 g méz

10 g apró kockára vágott gyömbér

125 ml tej

 

A száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, őrölt fahéj, őrölt gyömbér, szerecsendió) összekeverjük egy tálban, majd egy másik tálban keverjük össze a cukrot, a tojást, a mézet, a tejet, a gyömbért és az olvasztott vajat.

Végül a tejes keveréket öntsük bele a lisztes keverékbe és keverjük csomómentesre. Egy hosszúkás formát, vagy őzgerinc formát béleljünk ki sütőpapírral és ebbe öntsük bele a folyékony tésztát.

180 fokon kb. 35 percig süssük, míg be nem barnul a teteje. Majd hagyjuk kihűlni és utána szeletelhető.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr6613346343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.