Egészséges fahéjas csiga

2018. január 08. - Gyenis Katalin

Kezdjük az év elejét valami könnyebb, egészségesebb süteménnyel. Imádom a fahéjas csigát, de sajnos nagyon ritkán lehet olyat kapni, amely teljes kiőrlésű lisztből készült és cukormentes. Ezért gondoltam elkészítem a fahéjas csiga diétás változatát.

dscn1124.jpg

Tészta hozzávalói:

200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

50 g fehér liszt

40 g nyírfacukor

250 ml mandulatej (langyos)

3 evőkanál olívaolaj

 

Töltelék

50 g olvasztott margarin

1 evőkanál fahéj

1 evőkanál őrölt kardamon

2 evőkanál nyírfacukor

 

 A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálba tesszük és annyi tejjel öntsük fel, hogy sima nyújtható tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk a tésztát, pihentessük legalább 1 órán keresztül. Pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsuk ki nagyon vékonyra a tésztát (téglalap alakúra), majd a töltelék hozzávalóit keverjük össze és ezzel kenjük meg a tésztát. Kezdjük el a hosszabbik felével feltekerni. Nem baj ha kifolyik egy kis töltelék belőle, mert ezt még szét tudjuk osztani a csigák tetején. A feltekert tésztát kezdjük el szeletelni és a kis csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

180 fokon süssük kb. 25 percig.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr6313556997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.