Mákos linzer pikáns szőlőlekvárral

2018. január 29. - Gyenis Katalin

Gyermekkorom egyik kedvenc süteménye, ami általában mindig ott várt, amikor nagymamámat meglátogattam. Most ezt az omlós és puha aprósüteményt készítettem el nektek, egy kicsit átalakítva, egy kicsit pikánsabban.

dscn1509ll.jpg

Hozzávalók:

250 g finom liszt

50 g darált mák

200 g margarin

1 tasak vaníliás cukor

100 g porcukor

2 teáskanál vanília kivonat

1 tojássárgája

1 teáskanál sütőpor

csipet só

lekvár

A sütőport, csipet sót és a porcukrot összekeverjük a liszttel. Majd belemorzsoljuk a margarint, végül hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vanília kivonatot és a tojássárgát. Kezdjük el kidolgozni a tésztát, amíg össze nem áll. Végül csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe pihenni min. 1 órára.

Miután eleget pihent a tészta, nyújtsuk ki kb. 3-4 mm vastagságúra és tetszés szerinti formákkal szaggassuk ki. A formákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokon süssük őket 10-13 percig. Nagyon kell vigyázni, hogy ne süssük sokáig, barnulásig, mert akkor túl kemény lesz a tészta.

Amikor kihűlt egy-egy darabot ragasszunk össze a lekvárral, majd tegyük egy dobozba és hagyjuk legalább 1 napig puhulni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1513611837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.