Húsvéti répás sütemény

2018. április 01. - Gyenis Katalin

Ezzel a nagyon finom és gyorsan elkészíthető répás süteménnyel szeretnék nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánni!

dscn2383.jpg

 

Hozzávalók:

500 g reszelt sárgarépa

500 g diákcsemege

250 g liszt

2 teáskanál szódabikarbóna

2 teáskanál fahéj

250 g barna cukor

4 tojás

250 ml olaj

 

Tetejére:

250 g mascarpone

80 g porcukor

200 ml tejszín

 

Egy négyzet alakú tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki, vagy béleljünk ki sütőpapírral. A sárgarépát és a diákcsemegét egy tálban keverjük össze. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, és a cukrot. A tojásokat egy kicsit verjük fel, majd keverjük hozzá az olajat. Ehhez adjuk hozzá a lisztes és a répás keveréket, felváltva, apránként.

Előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

A krémhez a hozzávalókat keverjük simára és mikor már kihűlt a sütemény, kenjük a tetejére.

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr2213769608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.