Eperlekváros morzsasüti áfonyával megszórva

2018. május 27. - Gyenis Katalin

Minden évben alig várom, hogy elkezdődjön az eperszezon. Ez most sem volt másképpen, egyből nekiálltam és lekvárt készítettem belőle. Ennek az isteni finom házi eperlekvárnak egy részét pedig felhasználtam az alábbi süteménynél.

dscn3377.jpg

Hozzávalók:

220 g liszt

1/2 teáskanál sütőpor

1 csipet só

80 g cukor

20 g vaníliás cukor

1 tojás

120 g vaj

 

A tészta tetejére:

5 evőkanál eperlekvár

kb. fél csésze áfonya

 

A tészta hozzávalóit, a lisztet, sütőport, sót, cukrot, tojást és a vajat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tészta 2/3 részét nyomkodjuk egy négyzet alakú kisebb tepsibe (20X20 cm), majd tegyük mélyhűtőbe kb. 10 percre. Miután kivettük a mélyhűtőből kenjük meg eperlekvárral, szórjuk meg áfonyával végül a maradék tésztát morzsoljuk lazán a tetejére. Hintsük meg egy kis kristálycukorral és mehet is a sütőbe.

Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 percig készre sütjük.

dscn3346.jpg

 

 

dscn3406.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr4914004956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.