Habkönnyű máktorta friss málnával

2018. június 16. - Gyenis Katalin

Az idei nyár slágere ez a gyorsan elkészíthető, teljesen lisztmentes torta. 

 dscn3719.jpg

 

 dscn3685.jpg

Hozzávalók:

150 g darált mák

150 g cukor vagy 100 g nyírfacukor

50 g méz

2 evőkanál morzsa

6 db nagyobb tojás

őrölt fahéj

80 g málna

 

Először is a tojásfehérjéből és a cukor feléből verjünk habot. Majd ezután a tojássárgákat a cukor másik felével keverjük habosra, adjuk hozzá a mézet, a tojásfehérjehabot, végül óvatosan forgassuk bele a mákot és a morzsát. Őrölt fahéjjal ízesítjük.

Egy kb. 21 cm-es tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki és ebbe öntsük bele a mákos tésztát. Most jöhet hozzá a málna, amelyet egyenletesen helyezzünk el, és így a  tészta aljára fog kerülni.

 dscn3707.jpg

 

Süssük 170 fokon kb. 45 percig. Tűpróbát mindenképpen végezzünk mielőtt kivesszük.

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1414051760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.