Habkönnyű máktorta friss málnával

2018. június 16. - Gyenis Katalin

Az idei nyár slágere ez a gyorsan elkészíthető, teljesen lisztmentes torta. 

 dscn3719.jpg

 

 dscn3685.jpg

Hozzávalók:

150 g darált mák

150 g cukor vagy 100 g nyírfacukor

50 g méz

2 evőkanál morzsa

6 db nagyobb tojás

őrölt fahéj

80 g málna

 

Először is a tojásfehérjéből és a cukor feléből verjünk habot. Majd ezután a tojássárgákat a cukor másik felével keverjük habosra, adjuk hozzá a mézet, a tojásfehérjehabot, végül óvatosan forgassuk bele a mákot és a morzsát. Őrölt fahéjjal ízesítjük.

Egy kb. 21 cm-es tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki és ebbe öntsük bele a mákos tésztát. Most jöhet hozzá a málna, amelyet egyenletesen helyezzünk el, és így a  tészta aljára fog kerülni.

 dscn3707.jpg

 

Süssük 170 fokon kb. 45 percig. Tűpróbát mindenképpen végezzünk mielőtt kivesszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1614051760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.