Barackos sajttorta

2018. augusztus 20. - Gyenis Katalin

A nyárnak úgy érzem, hogy még közel sincs vége, hiszen annyira meleg van, és ebben a melegben nem is vágyom másra, mint egy finom, könnyed gyümölcsös finomságra. Ti, hogy vagytok ezzel? Van egy fantasztikus sajttorta receptem, amit ennél a tortánál is alapnak használtam és tovább fejlesztettem. Így jött született meg az alábbi csoda.

dscn4735aaaaaa.jpg

dscn4731aaaaa.jpg

Hozzávalók:

125 g vaj

200 g darált háztartási keksz

1 evőkanál cukor

baracklekvár



250 g túró

200 g krémsajt

150 g cukor

2 evőkanál liszt

2 csomag vaníliás cukor

3 tojás

1 kis doboz görög joghurt

3 evőkanál cukrozatlan kakaó

2 teáskanál rum

3 nagyobb barack

baracklekvár

A kekszet, az olvasztott vajjal és a cukorral összekeverjük és a tortaforma aljára nyomkodjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 5-10 percig sütjük. Miután kész megkenjük vékonyan baracklekvárral.


A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük, majd a krém felét az elősütött kekszre öntjük. Ezután a maradék krémet tovább ízesítjük a kakaóval és a rummal, és a keveréket óvatosan ráöntjük a fehér rétegre. 


A tortát 160 fokon kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Miután teljesen kihűlt, a tetejét vékonyra szeletelt barackkal díszítjük.

dscn4743aaaaa.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr4014192189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.