Rusztikus csokoládétorta

2018. október 15. - Gyenis Katalin

Édes mosoly egy vékony réteg pikáns málnalekvárral.

 dscn5185.jpg

 

Tészta:

200 g finomliszt

80 g cukor

30 g kakaópor

kb. 1,2 - 2 dl mandula tej

1 tojás

3 ek étolaj

1 tasak sütőpor

Lekváros réteghez:

250 g málnalekvár (lehet bármilyen más lekvár is)

kb. 2 evőkanál útifűmaghéj

Tetejére:

100 g étcsokoládé (málna ízű)

2 evőkanál kókuszzsír

 

Először a tészta hozzávalóit keverjük össze, majd öntsük egy kivajazott, lisztezett tortaformába (21 cm-es). A tésztát süssük kb. 30 percig, 170 fokon.

Amikor elkészült a tészta hagyjuk teljesen kihűlni. A lekvárt keverjük el az útifűmaghéjjal, majd szépen egyenletesen kenjük el a torta tetején.

Végül olvasszuk fel a csokoládét és a kókuszzsírt és ezzel vonjuk be a torta tetejét. Hagyjuk szobahőmérsékleten szilárdul. Mikor kész, már szeletelhető is!

 

 dscn5174.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr5814289883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.