Nanaimo torta

2018. december 20. - Gyenis Katalin

Nanaimo szelet helyett, Nanaimo torta. Úgy gondoltam, hogy idén ez a torta lesz a karácsonyi asztal dísze és a családi vacsora után egy könnyed finomság.

dscn5863.jpg

 

Kekszes alap:

120 g vaj

30 g kakaópor

1 tojás

50 g méz

100 g kókuszreszelék

70 g durvára aprított dió

180 g darált keksz

 

Vaníliakrém:

8 db tojássárgája

100 g cukor

550 g tej

60 g étkezési keményítő

50 g vaj

Őrölt vanília

 

Csokoládémáz:

100 g tejcsokoládé

80 g étcsokoládé

140 g habtejszín

 

Először elkészítjük a kekszes alapot. A vajat alacsony lángon elkezdjük olvasztani, majd hozzáöntjük a kakaóport és a kikevert tojást. Gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük. Ne ijedjünk meg, ha összeugrik a tojás, csak folytassuk a keverést. Ezután levesszük a tűzről és hozzákeverjük a kekszet, a kókuszreszeléket, mézet és az aprított diót. Ezt a kekszes alapot a forma aljára nyomkodjuk és hűtőbe tesszük 10 percre.

Miközben hűl, elkészítjük a vaníliakrémet. A keményítőt, összekeverjük a cukorral és a tojással. A tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett a keményítős keverékhez keverjük. Visszatesszük a tűzre és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ha már pudingos az állaga, akkor levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat. Végül a krémet a kekszes alapra öntjük és mehet vissza a hűtőbe.

A csokoládémázhoz a tejszínt felforraljuk és az aprított csokoládékra öntjük. Addig keverjük, míg a csokoldék el nem olvadnak, majd ezt a keveréket a megdermedt vaníliás krémre öntjük.

Visszatesszük a hűtőbe és 1 óra múlva már tálalható is.

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr9414495464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.