Erre a süteményre egyszerűen nem találok szavakat. El kell készíteni, meg kell kóstolni és akkor tudni fogjátok, hogy miről beszélek. Mennyei... :)
Piskóta:
4 tojás
50 g cukor
100 g liszt
20 g cukrozatlan kakaópor
Krém:
250 g cukrozatlan gesztenyemassza
250 g mascarpone
1 tk fahéj
egy csipetnyi mézeskalács fűszerkeverék
1 ek rum
3 ek porcukor
2 dl habtejszín
10 g zselatinpor
Tetejére: kakaópor
A piskótához a sütőt melegítsük előre 190 fokra. Egy téglalap alakú sütőformát béleljünk ki sütőpapírral.
A tojásokat a cukorral alaposan keverjük ki, majd adjuk hozzá a kakaóporral elkevert lisztet. A masszát öntsük a formába és süssük kb. 20 percig. (tűpróba nagyon fontos)
A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük, majd hozzákeverjük a porcukrot, a rumot, a fűszereket és a mascarponét. A tejszínt verjük habbá, majd keverjük hozzá a zselatint. Én hideg vízben oldódó zselatinport használtam, amelyet a csomag leírása szerint elkészítettem. Végül a habot összeforgattam a gesztenyemasszával. Simára kevertem és az elkészült kihűlt, piskóta tetejére kentem.
Majd hűtőben pihentettem és tálalás előtt kakaóporral szórtam meg a tetejét.
Jó étvágyat hozzá! :)
Hozzászólások
Nincsenek hozzászólások