Kókuszos álom
Aki szereti a kókuszt, annak ez a torta egy igazi mennyország lesz, amikor beleharap.
Elkészítése nem bonyolult, ezért bárki bátran nekiállhat. Nem fog csalódni!
Piskóta:
150 g margarin
200 g cukor
150 g liszt
fél tasak sütőpor
1 kis doboz tejföl
4 nagyobb tojás
50 g kakaópor
vanília aroma
csipetnyi só
Az hozzávalókat robotgép (ha nincs akkor kézimixer) segítségével jól összekeverjük, hogy a sima tisztát kapjunk. A tésztát 21 cm-es kivajazott és lisztezett tortaformákba öntjük. 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Kókuszkrém:
5 dl tej
5 evőkanál liszt
200 g minőségi vaj
250 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor
150 g kókuszreszelék
50 g kókuszreszelék díszítésnek
A tejet a liszttel sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Ha a főtt krém teljesen kihűlt, akkor hozzákeverjük a cukros vajhoz, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket. Krémesre keverjük és betesszük a hűtőbe pihenni kb. 30 percre.
A kihűlt tortát vágjuk ketté és kenjük meg a krémmel, helyezzük rá a tetejét és kívülről is kenjük meg a maradék krémmel. Szórjuk meg kókuszreszelékkel a tetejét és az oldalát, díszítsük reszelt csokoládéval.
A kész tortát helyezzük vissza a hűtőszekrénybe és kb. 2 óra múlva szelhető.