Baracklekvárral töltött csokis whoopie pie
Karácsonyi szezon indul! Alig vártam már ezt az időszakot, egyszerűen imádom. Én általában már ilyenkor nekiállok a nagy sütemény próbáknak.... és természtesen a legjobbak kerülnek majd a végén az ünnepi asztalra.
HOZZÁVALÓK:
100 g vaj
120 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
250 ml tej
50 g cukrozatlan jó minőségű kakaópor
290 liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
ízlés szerint 2-3 csipet fahéj és szegfűszeg
TÖLTÉSHEZ: baracklekvár
DÍSZÍTÉSHEZ: kb. 50 g darált dió
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a tejet. Külön tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport, csipet sót, fahéjat és szegfűszeget. Végül ezt a keveréket a tejes tojásos masszához keverjük.
Nyomózsákba rakjuk a kész tésztát és nagyobb diónyi halmokat nyomunk a sütőpapírral bélet tepsire, ügyelve a kellő távolság tartására.
180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Végül a korongokat, lekvárral összeragasztjuk és dióba forgatva tálaljuk.