2020. sze 14.

Arancini - zsemlemorzsába forgatott rizsgolyók

írta: Gyenis Katalin
Arancini - zsemlemorzsába forgatott rizsgolyók

Zsemlemorzsába forgatott, majd olajsütőben kisütött töltött rizsgolyók.

Igazi olasz különlegesség. Imádok utazni, imádom Olaszországot, sok részét sikerült már bejárnom és először Rómában ettem ilyen finomságot. Igazi olasz streetfood, amely vendégváró falatnak is kiváló.

 118519837_2673942322845938_4839125744014437159_o.jpg

Hozzávalók:

kb. 250 g rizottó melyet a doboz leírása alapján elkészítünk.

Után még melegen hozzákeverünk kb. 2 evőkanál jó minőségű vajat

sózzuk, borsozzuk majd hűtőbe tesszük

 

Kb. 3 órát pihenni hagyjuk (sőt a legjobb, ha másnapig), majd a tenyerünkbe szétterítve a masszát, beleteszünk egy kis kocka mozerrellát. Ebből golyót formálunk és ezeket a dió nagyságú rizsgolyókat bepanírozzuk.

Először lisztbe, majd tojásba végül zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük és kész is az egyik igazi olasz street food a konyánkban.

118518232_2673942362845934_186184093306126185_o.jpg

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

kukta